Radůza a gabrielovci

Uherské Hradiště – Bezmála pět stovek lidí si ve středu 18. dubna v hradišťském Klubu kultury nenechalo ujít společný koncert písničkářky Radůzy a Cimbálové muziky Stanislava Gabriela.

 

V prvním bloku se představili gabrielovci s desítkou svých písní. Poté se přidala Radůza, která nejprve za doprovodu cimbálu Janka Smutného zazpívala jejich skladby Sadaj, slnko, sadaj 
a Na osice lístek vadne. Vzápětí následovaly společné písně Do mandorly, Co chceš nos si na hlavě a Vyšívá Stázka.

„Ve společném závěru pak zazněla nádherná ukolébavka Jako zázrakem spíš, se kterou jsme se s hradišťským publikem rozloučili. Druhá polovina večera pak pokračovala již plně v režii Radůzy 
a její kapely a my si jej mohli
 užít jako posluchači," uvedl Jiří Rohel, jeden z členů Cimbálové muziky Stanislava Gabriela.

A že si bylo čeho užívat potvrzují i další účastníci koncertu. „Atmosféra byla výborná, obecenstvo spolupracovalo, lidé spontánně reagovali, a i proto Radúza absolvovala se svojí kapelou následující více než hodinové vystoupení, což bylo hodně přes její plán," poznamenala Jana Matůšová z Klubu kultury.

I vítěz soutěže si koncert užíval

Spokojený odcházel rovněž Petr Růžička, vítěz tipovací soutěže
 Slováckého deníku o to, kolik váží Cimbálová muzika Stanislava Gabriela. „Moc se mi to líbilo. Přiznám se, že kombinace gabrielovců s Radůzou na jednom pódiu byla velice zajímavá. Kamarád, který tam šel se mnou, byl také nadšený," nechal se slyšet Petr Růžička.

Autor: Pavel Bohun